Logo Genealogie in Limburg

Project Genetische Genealogie in Nederland

Deelnemers en geinteresseerden in het Project Genetische Genealogie in Nederland.
Het tweede jaar van het Project Genetische Genealogie in Nederland ligt goed op stoom. Inmiddels zijn weer meer dan 100 resultaten bekend en een volgende groep van circa 90 uitslagen wordt in de laatste week van september verwacht. Die uitslagen zullen in de eerste weken van oktober aan de deelnemers worden gecommuniceerd.

Voor diegenen die nog plannen hebben om dit jaar mee te doen, of familie of vrienden mee te laten doen is aanmelding nog mogelijk tot half oktober. De uitslagen zullen dan voor het einde van het jaar bekend zijn. Op tijd om in het tweede deel van Zonen van Adam in Nederland te worden opgenomen.Voor de deelnemers uit het eerste jaar is er de mogelijkheid om correcties of aanvullingen op de gepubliceerde stamreeksen in deel 2 op te nemen. In dat geval verzoeken wij ons dienaangaande voor 1 november een email te sturen.

In het tweede deel zullen de clusteranalyses uit deel 1 worden uitgebreid met de profielen van de deelnemers uit het tweede jaar en een beperkt aantal 'gastdeelnemers'.

Op de site van de NGV is inmiddels de mogelijkheid om het DNA-profiel toe te voegen aan het ledenprofiel in een testfase. Ook deelnemers aan het project die niet lid van de NGV zijn kunnen middels een gastprofiel meedoen. Er wordt ook gewerkt aan de mogelijkheid om de statusinformatie van samples op die site op te nemen.

Tevens willen wij de deelnemers aan het project, zowel van het eerste jaar als van het tweede jaar, oproepen per deelnemer maximaal twee vragen (algemeen of specifiek) te stellen, die zijn opgekomen naar aanleiding van het project. De werkgroep en het lab in Leiden zullen deze vragen zo mogelijk beantwoorden. Zowel vragen als antwoorden zullen op de site worden gepubliceerd, zodat een ieder daar baat bij heeft.

Met vriendelijke groet,

Leo Barjesteh van Waalwijk van Doorn
Werkgroep Genetische Genealogie in Nederland

Comments1

Jos van Gemert (niet gecontroleerd)

5 jaren 8 maanden geleden

Persbericht

Centrum voor Familiegeschiedenis Heerlen houdt informatiedag

Datum: zaterdag 13 oktober 2004
Tijd: 12.00 uur – 18.00 uur
Plaats: Burgemeester de Hesselleplein 26 a, Heerlen
Kerkgebouw van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Deze dag heeft als motto: ZOEK UW NAAM BIJ ONS OP EN KLIM IN UW STAMBOOM.

FamilySearch.Org presenteert; Geheel nieuwe Familiegeschiedenisonderzoeksmethode op de computer -
Eenvoudiger en vooral veel sneller – Veel deskundige hulp aanwezig bij introductie nieuwe systeem van onderzoek – Gratis Inschrijven Cursus Stamboomonderzoek – Meerdere presentaties over; hoe nu beter met Familiesearch.Org te zoeken – Tentoonstelling – Multimediapresentatie - Nieuwsbrief.

De toenemende belangstelling voor familiegeschiedenis en alles wat te maken heeft met het opzoeken van overleden verwanten is de aanleiding voor het houden van een genealogische open dag in het Centrum voor Familiegeschiedenis te Heerlen.
Iedereen is welkom op zaterdag 13 oktober 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het adres is Burgemeester de Hesselleplein 26a in het centrum van Heerlen.

Over de hele wereld zijn archieven gefilmd en op microfilm gezet. Dit is een veel gebruikte manier om gegevens uit oude archieven te bewaren. In de laatste 8-9 jaar heeft FamilySearch haar meer dan 2,5 miljoen microfilmrollen bijna geheel gedigitaliseerd en zijn deze via het internet te doorzoeken. FamilySearch publiceerde onlangs haar 2 miljardste digitale beeld van historische akten. Haar camera- en scanningteams maken gebruik van het nieuwste op het gebied van beeldverwerkingstechnologie. FamilySearch dCam-technologie produceert niet alleen beelden van archiefkwaliteit, maar maakt ook een snellere beeldpublicatie mogelijk. FamilySearch-projecten voor het vastleggen van afbeeldingen wereldwijd produceren momenteel meer dan 80 miljoen afbeeldingen per jaar. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen beschikt over kopieën van vrijwel alle aktes van geboorten, huwelijken en overlijdens evenals dopen, trouwen en begraven, die voor publicatie zijn vrijgegeven.

Gedurende de gehele dag kan men gratis op het Internet terecht door middel van een van de 15 daar aanwezige computers om in de verslagen van uw eigen voorouders, te zoeken. Dit niet alleen onder begeleiding van deskundige hulp maar tegelijkertijd wordt er goed gebruik gemaakt van een heel speciaal algoritme dat de onderzoeker ten dienste staat wat met chirurgische precisie hun voorouders aanduid. Dit heet “record hints” en het is een onvolprezen nieuw systeem dat introductie behoeft. Dit is het grote nieuws van deze dag en de mensen kunnen direct ermee aan de slag. De aanwezige deskundige leiding assisteert hierin en daardoor kunnen de bezoekers die er gebruik van maken meteen succes hebben.

We willen zo zoveel mogelijk mensen te bereiken om aan hen dit nieuwe systeem te introduceren waarna men na het volgen van een gratis cursus familiegeschiedenisonderzoek klaar is om het nieuwe systeem zelf te leren toe te passen in hun eigen leven. Dit vergt enige voorbereiding maar is gemakkelijk aan te leren omdat het zo goed is voorbereid. We willen graag alle mensen geheel gratis ten dienste staan die het willen proberen om hun brandend verlangen te stillen om te weten wie hun voorouders zijn. Deze zijn nu veel gemakkelijker en veel sneller op te zoeken met het nieuwe systeem, INTERNATIONAAL! Er zijn geen landsgrenzen meer met het nieuwe systeem.

Op deze open dag is er een doorlopende presentatie van een gratis cursus stamboomonderzoek voor beginners inclusief het leren omgaan met dit nieuwe onvolprezen systeem met de mogelijkheid zich hier voor in te schrijven. In plaats van slechts een cursus familiegeschiedenis, klassikaal, met weinig persoonlijke aandacht, wordt hier niet alleen één op één geïnstrueerd, maar ook nog eens door middel van de akten van de cursist zijn eigen voorgeslacht als trainingsmateriaal. Na afronding van de cursus is men in staat niet alleen volledig zelfstandig onderzoek te doen naar zijn of haar voorouders maar ook om dit nu, én veel sneller én ook nog veel gemakkelijker te doen dan dat dit al eerder was met de internationaal allergrootste en gedigitaliseerde microfilmbeelden collectie online.

Voor diegenen die zich echt met familiegeschiedenis willen bezig houden op die dag; Hebt U graag voldoende tijd om te worden begeleid, neem dan de tijd om u voor te bereiden. Dan gaat het veel sneller met uw onderzoek ter plekke. Het liefst hebben we dat u alvast uw persoonlijke account aanmaakt op www.FamilySearch.org en dan uzelf, uw ouders en uw grootouders invult.

In geval u jonger dan 30 jaar bent neem dan ook de tijd om navraag te doen naar enkele van uw overgrootouders en deze in FamilySearch in te vullen.

Dit bespaart u veel tijd terwijl u het Centrum tijdens de open dag bezoekt omdat u dan veel sneller geholpen kunt worden met het vinden van uw voorouders. Dit is een echte aanrader om zoveel mogelijk profijt te hebben op die dag van de deskundige hulp die daar aanwezig is en welke u heel graag wil helpen.

Wil het niet lukken met het aanmaken van uw account? Hier is een tutorial welke u tonen zal hoe dat moet;
Family Search: Creating an Account and Adding Yourself door David Willis 12 minuten.

https://www.youtube.com/watch?v=PNvyIOKFj_A

Vergeet vooral niet om uw vers aangemaakte Gebruikersnaam en Wachtwoord mee te nemen om samen met de begeleiding daar in te kunnen loggen.

Tevens is er gelegenheid om diverse professionele instructies bij te wonen getiteld; “Hoe goed te zoeken met FamilySearch.Org?” en “Hoe goed te werken met de grote stamboom in FamilySearch.Org”.
Daarnaast worden er op enige plaatsen de nodige video’s gepresenteerd over hoe men te werk kan gaan met familiegeschiedenis, hoe men het beste kan beginnen, het waarom van familiegeschiedenis en waar het toe kan leiden.

Ook worden er diverse stambomen gepresenteerd van mensen die succes hebben gehad met deze instelling en waar nog veel van te leren is.

Men kan zich abonneren op een nieuwsbrief waardoor men geheel vrijblijvend op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen van het Centrum voor Familiegeschiedenis te Heerlen.

Hebt u belangstelling voor stamboomonderzoek en weet u wie uw grootouders zijn, dan kan het Centrum voor Familiegeschiedenis met zijn vele gratis ter beschikking gestelde diensten u wellicht verder helpen.

Voor alle verdere inlichtingen over de open dag kunt u bellen en e-mailen met Jos van Gemert, tel. 045-571.91.28 josvangemert@telfort.nl , Lead Tempel- en Familiegeschiedenis Consulent van het Centrum voor Familiegeschiedenis in Heerlen.

Einde Persbericht