Logo Genealogie in Limburg

75 jaar vrijheid, op zoek naar bevrijders

Dit weekend vieren we in Zuid-Limburg het feit dat we 75 jaar geleden bevrijd werden door Amerikaanse, Britse, Canadese en Poolse troepen.
In mijn collectie familiefoto's komen ook een paar foto's voor die rond die tijd genomen zijn.Op de jeep1

Volgens de overlevering logeerde een tweetal Amerikaanse soldaten in huis bij mijn grootouders (familie Gubbels Cremers).
De familie Gubbels Cremers was een zeer groot gezin. Opa en oma hadden 17 kinderen. (7 jongens en 10 meisjes). Ze woonden te Ten Esschen, bij Hoensbroek, waar de foto's ook, bij hun huis, genomen zijn, eind september 1944.
De soldaten zouden Charlie en George geheten hebben. Blijkbaar beviel het heel goed van beide kanten, en er werden foto's genomen, en afgesproken dat ze na de oorlog zeker nog contact zouden blijven houden.

Op de jeep2

Charlie en George moesten verder, en later dat jaar was het Ardennenoffensief, (Battle of the Bulge). De familie heeft nooit meer iets van beide mannen vernomen. Mijn oma zei dat ze vreesde dat ze het leven hadden gelaten in de Ardennen.

Is er een mogelijkheid om de identiteit van een of beide mannen te achterhalen? Op de jeep staan een aantal nummers... Een van de twee soldaten heeft een embleem op zijn mouw.

op de jeep 3

Het zou prachtig zijn om een kopie van deze foto's aan eventuele nabestaanden te kunnen sturen.

Comments3

Yvonne van den Brabd (niet gecontroleerd)

4 jaren 10 maanden geleden

Wat een leuke foto's Eugène.
Fijn dat je ons mee laat genieten van het erfgoed.
Groetjes je nicht Yvonne.

Hans Ermers (niet gecontroleerd)

4 jaren 10 maanden geleden

Hoi Eugene, ik kan je helaas niet verder helpen met meer informatie over de nazaten van Charlie en George. Ik heb wel nog twee foto’s uit deze serie. Mocht je interesse hebben, laat het me dan even weten.