Widdershoven Wedershoven

"In het teken van de ram" Genealogie Familie Widdershoven (Wedershoven)
Autoren: R. Willemse-Widdershoven +, Jo Hoen, Almut Heimbach-Widdershoven
Formaat: 14,6x20,5 cm
Omvang: 700 pagina's
Illustraties: circa 300 foto's en tekeningen
Bindwijeze: gebonden (Hardcover)
Taal: overwegend Nederlands en Duits
Zie www.widdershoven.de
 

Permalink

Zeker omdat ik ook de historie van Weustenrade uitzoek, waar de naam Widdershoven al heel vroeg voorkwam.

De naam Widdershoven komt oorspronkelijk uit Oosterijk, het enige dat ik weet is dat ik familie ben van de lijfarts van Keizerin Elizbeth uit Oosterijk.
 
 
 

Als antwoord op door Eugene Dubois

Permalink

Ja, uw familie komt voor in de gegevens van het hof van Sissi van Oostenrijk.
ik be in het bezit van een uitgebreidde stamboom Widdershoven. in word formaat.
Als je meer wilt weten, frank.thijs@kpnplanet.nl
Rond 1758 verhuist een FRANZ XAVER WIDDERHOFER van Kammern naar Mariazell. Hij had een zoon die ’wundarzt’ wrd te Weyer.
Diens zoon werd lijfarts van Keizerin Elisabeth (Sissi) van Oostenrijk en speelde een rol in de affaire kroonprins Rudolf.

 
 

Zeg anoniem
Hoe verklaar je dan die Widdershovens die al ver daarvoor hier woonden (in Limburg bedoel ik dan). Ik denk dat de afkomst uit Oostenrijk een sprookje is. trouwens in dat boek (in het teken van de Ram) staan nogal wat fouten en het is niet te volgen voor wat betreft de indeling. Heb zelf ook nogal wat gegevens van deze stamboom, maar raak uit dat boek nog steeds niet goed wijs, jammer want het is best mooi verzorgd en ik heb het zelf ook besteld.

John Loeffen

De naam Widdershoven komt oorspronkelijk uit Oosterijk, het enige dat ik weet is dat ik familie ben van de lijfarts van Keizerin Elizbeth uit Oosterijk.
 
 
 

Als antwoord op door Anoniem

Permalink

De naam van de familie Widdershoven komt _niet_ uit Oostenrijk. De eerste drager van de naam Widdershoven (gevestigd in Maastricht rond 1500) kwam van de plaats "Widdeshoven" bij Rommerskirchen en heette aanvankelijk "van Widdeshoven". Voor zijn zoon was het al "Widdershoven" geworden. Sissi's "persoonlijke dokter" heette "von Widerhofer". Geen van de leden van de huidige familie Widdershoven komt van hem.