Logo Genealogie in Limburg

Bidprentjes Genealogie in Limburg

Bidprentje Jan Joseph AretzEen belangrijk deel van Genealogie in Limburg is de "bidprentjes afdeling".

Momenteel staan de gegevens van meer dan 60.000 prentjes online. Helaas bestaat een groot deel hiervan alleen uit de standaard gegevens, zoals namen, en plaatsen

Van ongeveer 4000 prentjes staan scans online, deze kunnen direct van de website gedownload worden.

Enkele kenmerken van deze collectie

- Het zijn gegevens die ingebracht zijn door diverse leden van Genealogie in Limburg. Ieder lid kan zijn/haar eigen verzameling inbrengen, daarna aanpassen, verwijderen etc. Je kan er wanneer je ingelogd bent ook voor kiezen bij het zoeken alleen je eigen verzameling te doorzoeken.

- De gegevens zijn gedurende vele jaren ingebracht, en aangeleverd op diverse manieren, bijvoorbeeld excel bestanden. Sommige mensen die data aangeleverd hebben zijn overleden, of niet meer bereikbaar... Daardoor kunnen ook soms geen scans meer verkregen worden.

- Zoals de naam van de website "Genealogie in Limburg" al zegt, het betreffen voor het overgrote deel bidprentjes uit Limburg. Helaas betreft het merendeels prentjes uit Nederlands Limburg. Leden uit Belgisch Limburg zou ik dan ook willen aansporen om hun eigen verzameling toe te voegen.

Hoe voeg ik prentjes toe?

LedenmenuDe meest eenvoudige manier is om in te loggen als lid. Bent u nog geen lid?  Klik dan op "Account" en daarna op "Nieuw account aanmaken".
Na inloggen krijgt u een extra menu te zien op de website, het "Ledenmenu". 

De huidige opties zijn:

  • Bidprentje Toevoegen
    Dit spreekt voor zich. Wenst u de gegevens van een bidprentje toe te voegen? Klik dan hierop.
  • Mijn Bidprentjes
    Hier kunt uw eigen bestand raadplegen, wijzigen en eventueel prentjes weer verwijderen.
  • Inhoud Toevoegen
    Behalve Bidprentjes kunnen leden ook andere zaken, zoals Artikelen, Weblinks, en Forumonderwerpen toevoegen. Wenst u dat te doen, klik dan hier.
  • Uitloggen. Hiermee gaat u weer terug naar de standaard website.


Indien u een bidprentje toevoegt, krijgt u hiervoor een standaard formulier te zien, waarop u de gegevens kunt invullen, en een button om één of twee scans toe te voegen. Ik zou u willen vragen vooral scans te uploaden, omdat dat voor andere leden ook het meest interessant is.

Opslaan buttonIndien u klikt op opslaan worden de gegevens direct aan de database toegevoegd. Bij voorbeeldweergave kunt u eerst nog eens bekijken hoe een en ander uitziet.

Wenst u een excel bestand met gegevens aan te leveren, dan kan dat ook. Er zal echter enige tijd overheen gaan voordat dit ingelezen is, aangezien er dan handwerk van de website beheerder aan te pas zal komen. Op deze manier kunnen echter geen scans aan de gegevens toegevoegd worden. Tenzij u dat later handmatig wenst te doen, want u kunt uw eigen prentjes ook aanpassen.

Een andere mogelijkheid is een set scans aan te leveren. We kunnen dan een oproep in de forums plaatsen om te informeren of iemand bereid is het invoeren voor u te doen.

Ik hoop dat velen van deze mogelijkheid gebruik gaan maken!

 

Comments2

Eugene Dubois

6 jaren 3 maanden geleden

Ik heb een groot aantal bidprentjes in mijn collectie.

Het betreft hoofdzakelijk prentjes uit het zuiden van Nederlands Limburg, maar er zitten ook andere prentjes bij.

Voor het toevoegen hiervan aan de database van Genealogie in Limburg heb ik helaas weinig tijd.

Daarom zoek ik mensen die mij willen helpen.

U krijgt dan een aantal scans toegestuurd, waarna u deze op deze website kunt invoeren.

Bent u geïnteresserd, laat dan hier een berichtje achter.

De genealogische gemeenschap in Limburg zal u zeer dankbaar zijn.