Logo Genealogie in Limburg

Nieuw boek "Dood, maar niet vergeten"

 
In oktober 2011 verschijnt het boek ‘Dood, maar niet vergeten’. Subtitel: ‘Graven en grafkelders op d’n Aje Kirkhaof in Roermond’. Auteur is John Vaessen. Het boek wordt uitgegeven door de Stichting Oude Kerkhof Roermond.
 
De Roermondse begraafplaats ‘d’n Aje Kirkhaof’ nabij de Kapel in ‘t Zand, is één van de oudste algemene begraafplaatsen in ons land. De begraafplaats kent vele historische graven en grafmonumenten. Een driehonderdtal daarvan gaf aanleiding tot verder onderzoek en beschrijving.
 
Al jarenlang verzorgt de Stichting Oude Kerkhof rondleidingen over de monumentale begraafplaats.Ook als gids probeert auteur John Vaessen samen met zijn collega-rondleiders belangstellenden te interesseren in de historie van de begraafplaats die beschouwd kan worden als de afspiegeling van twee eeuwen Roermondse geschiedenis.
 
In zijn boek ‘Dood, maar niet vergeten’ legt John Vaessen, behalve op de bekendste grafmonumenten, ook een sterke nadruk op de minder bekende graven. Graven die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, geestelijken, lokale industriëlen, kunstenaars, adel, ‘kermisadel’ en een groot aantal ‘gewone Roermondenaren’ dat onopvallend leefde in het 19de en 20ste eeuwse Roermond. Dat maakt het boek extra interessant voor tal van Roermondse families wier naam verbonden is aan de begraafplaats en een bron voor verder historisch onderzoek. Het boek is vormgegeven in A4 formaat en bevat 248 rijk geïllustreerde pagina’s.
 
U kunt het boek bij voorintekening verwerven voor een gereduceerde prijs van
€ 22,50 In de vrije verkoop kost het boek € 25,00. Als u wilt voorintekenen kunt u het aantal boeken maal € 22,50 overmaken op rekening 17.41.69.558. van de Stichting Oude Kerkhof onder vermelding van “boek John Vaessen” en uw naam en adres. U kunt het boek meenemen na de presentatiebijeenkomst op 16 oktober om 14.00 uur in de Oranjerie, of het wordt bij u thuis bezorgd.
 

Comments