Logo Genealogie in Limburg

Limburgs Tijdschrift voor Genealogie Jubileert!

Het Limburgs tijdschrift voor genealogie bestaat inmiddels 40 jaar. Een aantal jaar geleden had ik mijn lidmaatschap op het blad opgezegd, omdat er niet direct veel in stond wat voor mij interessant was, en ik vaak de kwaliteit van de artikelen een beetje onder de maat vond. Afgelopen week kreeg ik nummer 4 van 2013 onder ogen, en ik moet zeggen dat dit nummer mij aangenaam verrast heeft. Het bevat uitgebreide artikelen geschreven door in Limburgs genealogisch land bekende namen als Funs Patelski en Henk Boersma. Verder heeft het blad nu een heel mooie, uniforme layout, en is gedrukt in kleur.

 
Toen ik daarna op de website van het tijdschrift keek naar wat in het afgelopen jaar allemaal gepubliceerd is, bleek dat zeer indrukwekkend.
Als auteurs zie je namen terug als May Quaedflieg, Regis de la Haye, Arno Coopmans, Jan Hanssen enz. Indien u deze namen kent, zult u het met mij eens zijn, dat het blad inmiddels een metamorfose heeft ondergaan, en kwaliteit voorop lijkt te staan.
 
Het zijn gedegen artikelen met ruime verantwoording en bronvermelding. Het is nu absoluut geen “knip en plak internet genealogie” meer.
 
Ik zou wensen dat er meer genealogische publicaties op internet te vinden zouden zijn, die een dergelijke kwaliteit nastreven.
 
Is uw interesse gewekt? Aanmelden kunt u zich via de website http://www.lgog.nl.
 

Comments