Logo Genealogie in Limburg

HISTORIEK 2013, Ver. Historie Schinnen

Het jaarboek HISTORIEK 2013 is verschenen.

In de 25ste uitgave van jaarboek HISTORIEK hebben we wederom een keur aan verschillende historische wetenswaardigheden en feiten voor u verzameld.

  • Het verhaal over een Duitse tweedekker die op vrijdag 15 nov. 1918 een noodlanding in Amstenrade maakt.
  • De beschrijving van de leen- en laathoven en hun goederen te Schinnen en dan met name Wolfhagen e.o.
  • De perikelen rond het koningsvogel en prijsvogel schieten van schutterij St. Lambertus Oirsbeek.
  • Een indrukwekkend verhaal over de Oirsbekenaar Stephan Hofstede die als ex-krijgsgevangene en verzetsman na de tweede wereldoorlog vier jaar lang onschuldig in een Duits tuchthuis zat.
  • Een vervolg op het artikel uit ons jaarboek HISTORIEK 1997, de voorbereiding van de aanleg van het mijnspoor tussen de staatsmijnen Emma en Hendrik vanaf Nuth via Schinnen naar de staatsmijn Maurits in Geleen-Lutterade.
  • De vroegere tijd vinden we terug in het verhaal Sjweikese in vrueger joare.
  • Een ander interessant verhaal is het ontstaan en het verdwijnen van de veiling Limburgia Schinnen.
  • In het hoofdstuk oud krantennieuws wordt wederom een greep gedaan uit het nieuws wat in de 19e en 20e eeuw de krant haalde.

Voor de geïnteresseerde in de geschiedenis en verleden van Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Schinnen, Windraak, Hommert, Thull, Puth, Sweikhuizen, Nagelbeek, Hegge en Wolfhagen mag dit boek niet in uw boekenkast ontbreken.
Het jaarboek kost in de losse verkoop € 12,50, abonnees betalen € 10,00 en is iedere dinsdagavond van 20.00 u. – 22.00 u. te koop in ons verenigingslokaal aan de Burg. Pijlsstraat 1a te Schinnen.
Verder is het boek te koop bij drukkerij van Breugeloffset, Provincialeweg Zuid 22 te Oirsbeek.
Wilt u verzekerd zijn dat u ieder jaar HISTORIEK ontvangt, neem dan een abonnement. Stuur een e-mail met uw naam en adresgegevens naar wil.knarren@historie-schinnen.nl en u krijgt het jaarboek automatisch thuisbezorgd.

Comments1

Ben Burger jr (niet gecontroleerd)

4 jaren 10 maanden geleden

Ik ben enorm benieuwd naar het verhaal over de noodlanding van de Duitse tweedekker in Amstenrade op 15 november 2018. In mijn bezit heb ik een foto van een tweedekker met een behoorlijk aantal douane-/politie ambtenaren, waarop mijn vader als heel jong jochie op de arm van één van die ambtenaren (Gerardus Kraakman) zit. Mijn vader is op 6 mei 1916 in Amstenrade geboren.
De foto heb ik een tijdje geleden op verschillende zoek fora geplaatst om meer informatie te verkrijgen. Eén van de lezers wees mij op dit gebeuren. Kunt u mij nader hier over informeren? (De foto staat ook op mijn website: www.benburger.nl / familiegeschiedenis).