Logo Genealogie in Limburg

De Zouavenoorlog 1860-1870

VVF-Limburg vzw heeft het genoegen u vriendelijk uit te nodigen voor de lezing door Jos Engelen. Op dinsdag 11 oktober 2011 om 20:00 uur in zaal Horizon, Rozenkranslaan 47 te Genk-Termien (links langs de kerk naar achter gaan en daar de trap op) laat hij ons uitgebreid kennismaken met : 

De Zouavenoorlog 1860-1870

Wie genealogisch onderzoek doet heeft kans een "Pauselijk Zouaaf" bij zijn voorouders te ontdekken. Wie waren die Pauselijk Zouaven? Waarom gingen zij vechten voor de Paus? Wat betekende die Zouavenoorlog? Waar en hoe kan ik meer gegevens vinden over Pauselijk Zouaven? 

Op dinsdag 11 oktober geeft Jos Engelen op deze vragen een antwoord en belicht hij andere aspecten van Pauselijk Zouaven tijdens een interessante lezing. 

Jos Engelen (Sittard 1943) was tot 2000 beroepshalve actief in leidinggevende functies management en organisatie. Zijn grote hobby: historie in algemene zin (vooral klassieken), pijpelogie en speciaal de historie van de Nederlandse kleipijp met de focus op Limburg. 

Vanuit die laatste invalshoek kwam hij Zouavenpijpen tegen, waarvan hij de achtergronden slecht kende. Hij heeft zich vervolgens in deze materie verdiept en locaal uitgespit. Een studiereis naar Itali├ź bracht verdere informatie en diverse publicaties zagen het licht. 

De autodidact Jos Engelen is sinds zijn vervroegde pensionering actief in de Vereniging Sittards Verleden en het geven van lezingen over diverse onderwerpen. Hierbij kreeg het verhaal van de locale Zouaven een bijzondere plaats.

Deze lezing van circa 100 sheets werd al een 15-tal keren voor diverse verenigingen en ge├»nteresseerden met plezier en succes gepresenteerd in tal van plaatsen in de beide Limburgen. 

Weer een avond om niet te missen. Iedereen heel hartelijk welkom.

Namens de Raad van Bestuur,

Mathieu Kunnen  

Comments