Logo Genealogie in Limburg

Bidprentjes, 10.000 scans online

Genealogie in Limburg heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Van meer dan 10.000 bidprentjes staan nu scans online.
In totaal staan de gegevens van 65.000 bidprentjes op de website.

afbeelding bidprentje

Het betreft hoofdzakelijk prentjes uit (zoals de naam van de website al zegt) Limburg. Maar, let wel, vanwege de mijnbouw zijn een groot aantal families van her en der naar de mijnstreek gekomen. Ze kwamen uit alle delen van Nederland, en ook uit andere Europese landen (bijvoorbeeld Italië, Polen en Hongarije).
Het groot aantal scans is mede bereikt door de medewerking van een aantal leden van de website. Iedereen kan namelijk ook zelf prentjes invoeren.

Lidmaatschap is gratis, en nadat u een account hebt aangevraagd (en dit goedgekeurd is), kunt u ook uw eigen gegevens en scans van bidprentjes uploaden. Hierdoor is in de loop van een aantal jaar een interessante collectie ontstaan.

Op bidprentjes staan soms heel interessante gegevens die vaak op een andere manier niet zo makkelijk te achterhalen zijn.

Zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat er gegevens m.b.t. hobbies of verenigingen op staan. Dat opent dan weer heel nieuwe zoekmogelijkheden. Misschien staat er op de website van de fanfare wel een leuke foto van de overledene. Misschien is de overledene heel aktief geweest op het forum van de postduiven vereniging.

Ik zou ieder willen uitnodigen eens een kijkje te nemen op de website. Vaak is er, ook al komt uw familie niet direct uit Limburg, toch wel een en ander te vinden.

 

Comments4

Iteke Westerhof (niet gecontroleerd)

3 jaren geleden

Hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal van 10.000 scans.

IGNOUL André (niet gecontroleerd)

2 jaren 3 maanden geleden

Als antwoord op door Iteke Westerhof (niet gecontroleerd)

en waar is de link naar de bidprentjes op de website?? Die zou er toch mogen bij staan vind ik.