Beste L.S. Ik ben op zoek naar de geboortedatum EN ouders van Jacobus Smeets (rond 1710) die getrouwd was met Helena Meeuwissen/Meuissen. Zij hadden o.a. een zoon Michael(is) Smeets (3-10-1742), waarvan mijn voorvaderen afstammen. Ikzelf ben uitgekomen in Stein, waar een Jacobus Smeets met geboortedatum 11-3-1710 met ouders Leonardus Smeets en Anna Dassen als ouders had. Op stamboomforum is nu een discussie gaande over de geboortedatum en ouders van Jacobus Smeets. De latere voorvaderen komen uit Heel, Echt en Maasbracht en nu vinden medezoekers dat Stein een eind uit de buurt ligt van deze plaatsen. Daar er vroeger door armoede of bezettigen veel verhuisd werd, acht ik het mogelijk dat de families zich steeds noordelijker gingen vestigen. Ik heb een website van mijn stamboom gemaakt, maar kom dus niet verder. Op allelimburgers.nl en genver.nl etc. etc. kom ik niet meer verder. Is moeillijk de juiste personen te linken daar er in de trouwaktes/kerkelijke registers geen geboortedata van de personen worden genoemd uit die tijd. Kunt u mij misschien aub verder helpen?  Met vriendelijke groet, Thea Rudawski-Smit.

Permalink

Ik heb het huwelijksregister van Maasbracht even nageslagen, maar helaas vermeldt dit geen bijzonderheden over het bruidspaar in 1728. De afstamming uit Stein vind ik erg onwaarschijnlijk.
Zoon Michael heeft wel een Leonardus Smeets als trouwgetuige in 1766, en als doopgetuige is er een Henricus Smeets, nog onbekende broers? Dat het echtpaar in Echt hetzelfde is als dat in Maasbracht is verleidelijk, maar ook niet helemaal zeker. Een Helena Mewissen te Echt was gehuwd met Rutger Graus, die 24-12-1739 overleed; zij overleed 22-3-1786 te Echt, ca. 80 jaar oud, en kan dus rond 1740 met Jacobus Smeets hertrouwd zijn (dat bij haar overlijden alleen de eerste echtgenoot vermeld staat is niet zo ongewoon). In Echt is geen huwelijk Smeets-Mevissen te vinden rond 1740, en de kinderen Graus lijken niet als doopgetuigen op te treden, dus het kan dat dit gewoon een andere Helena Meuwissen was.
Een Jacobus Smeets overleed Echt 25-9-1748.
 
Wil Brassé, Sittard