Bestemd voor de lezers van dit forum,
Mijn naam is Douwe Zwart en ik ben bezig de familie Krottje in kaart te brengen. De naam Krottje kwam in de zeventiende eeuw reeds voor in de gemeente Het Bildt en stamt af van de naam Croddebosch. Het Bildt is gelegen in het uiterste noorden van de provincie Friesland en werd in 1505 ingepolderd door werklieden uit Zuid-Holland, vandaar dat er anno 2011 nog steeds Bildts wordt gesproken, een Hollands dialect met Friese invloeden.
In het begin van de 20ste eeuw belanden een broer en een zus in Heerlen. Zij heten Dirk Gerrits Krottje en de ongehuwde Yke Gerrits Krottje. Hun respectievelijke zonen (Tamme Dirks en Gerrit Dirks Krottje, en Gerrit en Harmen Krottje) moeten voor nageslacht hebben gezorgd, gezien het aantal Limburgers dat zich heden ten dage met de naam Krottje tooit.
Ik heb reeds enkele feiten van genlias kunnen plukken (de tweede genoemde Gerrit Krottje trouwt met Cornelia Susanne Geertruida Peters, enzovoort), maar de zoektocht is alles behalve compleet.
Mijn vraag is nu simpel. Wie kan mij helpen om de Limburgse tak van de familie Krottje in kaart te brengen?
Met vriendelijke groet,
Douwe Zwart

Permalink

   Beste heer, D.Zwart
   Ik kan U aan contact personen helpen van deze tak van de familie krottje
   in limburg ,ik heb zelf al een groot deel van deze familie uit gezocht,en weet zeker dat ze ook hun oorsprong hebben in het bildt ,
Ik email geregeld met deze contact persoon Ik moet er eerdaags heen zijn vrouw is direkt nazaat van deze limburgse tak.en behoorlijk op leeftijd.
Ik wil graag met u een afspraak maken om u de gegevens te verstrekken.ik woon op oude bildtzijl,helaas is de poging om eerder met u in contact te komen voor overleg niet gelukt
Ik heb al ruim 600 personen.
johann en hennie krottje
 

Beste Johan en Hennie,
Zouden jullie contact (telefonisch: 043 3435523) kunnen opnemen met mijn vader Cornelis Krottje, geboren op 8 april 1920 te Ferwerderadeel? Hij kan jullie vast en zeker voorzien van nuttige informatie.
Met enige regelmaat komt hij nog in zijn vroegere woonplaats Oude Leije.
Heel benieuwd of er sprake is van gemeenschappelijke voorouders!
Vr groet mede namens mijn vader,
K.Krottje ( email: k.krottje@home.nl)
 

Permalink

Beste Douwe,
mijn naam is Patrick Krottjé. Ik woon in Nuth. Mijn vader is Ger Krottjé en is de zoon van Tamme Krottjé(inmiddels overleden in 1993). Tamme is geboren in Friesland en naar mijn mening in olde bildt zijl. Hij is met zijn ouders naar Heerlen gegaan en volgens mij waren zijn ouders wees. Maar misschien heeft U daar andere ideeën over. Graag hoor ik van U een reaktie. Mijn e-mailadres is pat.krottje@home.nl Met vriendelijke groeten, Patrick Krottjé

Permalink

Hallo,
Mijn naam is Nikki Krottje zusje van Daan Krottje, dochter van Richard Krottje en Saskia Bijvank....Ik ben nu 13 jaar, mijn broertje is nu 9 jaar en mijn ouders zijn beide 40 jaar oud. Mijn oom is Patrick Krottje.Hij is getrouwd met Natasha Krottje. Mijn neefje en nichtje zijn Lieke Krottje en Bjarne Krottje mijn opa en oma zijn Phil en Ger Krottje mijn overgroot opa en oma zijn Tamme Krottje en Mia Krottje (Allertz)
Groetjes Nikki Krottje